Svédmasszázs


Teljes testre kiterjedő, erőteljes, frissítő, élénkítő, kondicionáló masszázs. Bizonyos mértékig pótolja az aktív mozgást.

Sportolás előtt és után a fáradtságérzet leküzdésére, izomláz csökkentésére, esetlegesen mozgásszegény életmód tüneteinek csökkentésére, betegségek utáni rehabilitációs idő lerövidítésére ajánlott.

 

Hatásai:

 • fokozza a vér és nyirokkeringést
 • stimulálja és ellazítja a fáradt vagy túlfeszült izomzatot
 • növeli a szervezet méregtelenítését
 • csökkenti a fáradtság érzetet
 • fokozza a bőr rugalmasságát és tónusát
 • csökkenti a stresszt és a depressziót
 • növeli a szervezet tápanyag ellátását
 • Masszírozandó területek: Hát, Derék, Nyak, Vállak, Teljes alsó és felső végtagok, Has, Mellkas, Arc
 • 60 és 90 percben is a végtagok és a teljes hát, derék, nyak-vállöv masszírozását végezzük!
 • A has, mellkas/dekoltázs és arc masszírozása csak külön a vendég kérésére történik.

Sportmasszázs


Az általános frissítő svédmasszázsnak egy erőteljesebb, intenzívebb, a mélyizomzatra kiható változata.

A sportmasszázs során alkalmazott masszázstechnikák során a hangsúly nem a simító, gyengédebb mozdulatokon van, hanem erősebb dörzsölő, gyúró, ütögető fogásokat alkalmazunk.

A rendszeresen végzett sportmasszázs a fizikai kondíció javításának kiváló módja, mely hatásánál fogva férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlható. A sporttevékenységek előtti masszázs lényege, hogy a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmokat felszabadítsák, ezáltal azok rugalmasak, ellenállóbbak, terhelhetőbbek legyenek. Az intenzív masszázs felkészít a testmozgásra, hatására jelentősen növekszik izomzatunk teljesítménye, és csökkennek a sérülések esélyei.

A sporttevékenység utáni masszázs célja a regenerálás, amely két fő szakaszból áll: Közvetlenül az izmok terhelése után végzett masszázs célja, hogy a megterhelt szövetekből a salakanyagok mielőbb eltávozzanak. Javasolt ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadékot fogyasztanunk. A felgyülemlett tejsav eltávolításával elkerülhetjük az izomlázat. Majd az ezt követő (pl. edzések közötti) masszázsok jelentősége, hogy az izmaink regenerálódjanak, és a megfelelő izomtónusunk visszaálljon.

Hatásai:

 • csökkenti az izmok duzzanatait.
 • gyorsítja a sportsérülések gyógyulását, a sérülések utáni regenerálódást.
 • megszünteti az izomgörcsöket.
 • csillapítja a merev izmok okozta fájdalmakat.
 • nyugtató hatású, segít megszüntetni a fáradtságot, kimerültséget.

Masszírozandó területek: Hát, Derék, Nyak, Vállak, Teljes alsó és felső végtagok, Has, Mellkas, Arc 60 és 90 percben is a végtagok és a teljes hát, derék, nyak-vállöv masszírozását végezzük! A has, mellkas/dekoltázs és arc masszírozása csak külön a vendég kérésére történik.

Kinezio tape


A Tape mint orvos technikai eszköz már a 70-es évek végétől használatos voltak külföldön, elterjedése leginkább mégis a Londoni olimpiát követően kezdődött meg.

A Tape szalagok és technika egyértelmű célja hogy a rideg és feszes kötözések és fáslizások helyett, rugalmas és laza, ugyanakkor stabil támasztékot nyújtsanak az izomzatnak és ízületes részeknek egyaránt.

A Tape alapját az adja, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó állandó ingerlésével és elasztikus tulajdonsága segítségével lehetővé teszi az izomműködés normalizálását, az ödémák egyidejű csökkentését, az inak és a szalagok támogatását, továbbá fájdalomcsillapító hatásúak, miközben nem okoz bőrirritációt és a szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát erősítik.

Hatására a kezelt terület gyorsabban regenerálódik és fokozottabb gyógyulást eredményez krónikus fájdalom, izom- és ízületi rendellenességek, keringési probléma, duzzanat esetén, gyengült izom esetén, sérült idegek esetén

Kiválóan alkalmazható instabilitás támasztásához, nyirokkeringési problémáknál és fájdalomcsökkentés illetve ízületi mozgásterjedelem növelés céljából.

A technika nagyobb fizikai megterhelés esetén megelőző stabilizálásra, vagy sportolás előtt a sérülések elkerülésére is alkalmazható.

Svédmasszázs + lágy csontkovácsolás


Ez egy különleges ajánlat, amelyben ötvözzük a hagyományos lazító/frissítő masszázst a lágy, nem orvosi jellegű csontkovácsolással.

Különlegessége, hogy a hagyományos csontkovácsolással ellentétben az izmok bemelegítésével, átmozgatásával érjük el, hogy az elmozdult csigolyák, becsípődött ízületek a helyükre kerüljenek.

Fájdalommentes, sőt a kezelés után egy könnyedebb, felszabadultabb érzést vált ki.

Ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének megoldást hát, derék, váll vagy nyak problémájukra, de a önmagában a masszázst nem tartják elégségesnek.