Gyakran felmerülő kérdések


“Még soha nem jártam masszőrnél, mire kell számítani?”

Első alkalommal egy kezelőlapot kell kitölteni, mely egészségre vonatkozó kérdéseket tartalmaz. Erre azért van szükség, hogy kiderüljön, nem áll fenn olyan körülmény, amely kizárja a kezelés lehetőségét. Az állapotfelmérés kitöltése után átbeszéljük a választott kezelést, majd kezdődhet a masszázs!

“Hogyan tudok bejelentkezni?”

Telefonon, e-mailben, online, ahogy kényelmes, de kérem, legyen türelemmel. Ha dolgozunk, nem tudjuk felvenni a telefont, de vissza fogjuk hívni. Igyekszünk a levelekre mihamarabb válaszolni!

 “Fájni fog a masszázs?”

A masszázs soha nem fájhat, de lehetnek érzékeny területek (pl. kialakult izomcsomók, letapadt izomzat), ahol a masszázs a “jóleső fájdalom” érzetet keltheti. Ha túl erősnek, vagy fájdalmasnak érzi a masszázst szóljon és változtatunk! 

“Van lehetőségem a masszázs előtt/után lezuhanyozni vagy lábat mosni?”

Igen, természetesen van zuhanyozási lehetőség, de ezt érdemes előre jelezni, és emiatt korábban érkezni, hogy a zuhanyzás ne a masszázsra szánt időből menjen. Hozzon magával papucsot. A többit biztosítjuk.

“Meztelenül vagy alsóneműben történik a masszázs?”

Minden esetben fehérneműben masszírozunk a vendéget. Ha a problémája, ami miatt masszírozzuk, a hát aljával, csípővel van, a szorosan illeszkedő fehérnemű útban lehet,- de nem akadályozza munkát – ilyenkor minden esetben a takaráshoz használt lepedővel védjük és rögzítjük a ruhadarabot. 

“Szégyenlős vagyok. Vetkőzésnél, öltözésnél jelen van a masszőr?”

 A vetkőzésénél, öltözésnél a masszázs szobában teljesen egyedül van. Akkor megy be a masszőr, amikor már a masszázságyon fekszik és betakarta magát. A masszázs teljes időtartama alatt, a nem kezelt területeket lepedővel takarjuk.

“Mi történik, ha masszázs közben wc-re kell mennem?”

Nem érdemes emiatt kényelmetlenül éreznie magát, hanem inkább szóljon – megszakítjuk a masszázst – és nyugodtan menjen ki a mellékhelyiségbe.

“Beszélgessek a masszőrrel?”

Egyáltalán nem kötelező! Csak csukja be nyugodtan a szemét és lazítson. Persze, ha jól esne a beszélgetés, nincs akadálya. De egész biztosan szóljon, ha:– Túl meleg vagy hideg van a helyiségben– Fájdalmat érez– Kérdése van a masszázzsal kapcsolatban– Elfelejtett valamit elmondani, ami fontos lehet.

“Úgy érzem, nem elég erősen masszíroznak, de nem akarom a masszőr technikáját kifogásolni. Mit csináljak?”

Beszéljen nyíltan. De ne felejtse, az csak egy mítosz, hogy a masszázs csak akkor használ, ha fáj. Hiszen annyiféle masszázstípust ismerünk már, és közülük sokban semmi szerepe nincs a nagy nyomásnak vagy fájdalomnak. Sőt, a túl nagy fájdalom hatására az izmok begörcsölhetnek. Általános jó tanács: egy tízes skálán a fájdalom sose legyen nagyobb hetes erősségűnél.

“Szégyellem egy bizonyos testrészemet, és nem akarom, hogy a masszőr lássa. Mit tehetek?”

Az emberek a legkülönbözőbb okok miatt szégyenlősek. A leggyakoribbak a következők: Túlsúlyos vagyok, Nagyon szőrős a testem, Pattanásos a hátam, Rondák a lábfejeim, Hegek vannak a testemen. De ezek miatt még nem kell kerülni a masszőrt. Ha valamelyik testtáját szégyelli, akkor nyugodtan szóljon, hogy azt hagyjuk ki. Azt tudnia kell, hogy egy jó masszőr ezek alapján nem ítéli meg.

“Lehet, hogy nem érek oda a megbeszélt időpontra…”

Sajnos ebben az esetben a következő vendég terhére a kezelések időtartamát meghosszabbítani nem tudjuk. Ha 90 perces masszázsra jelentkezett be, de már csak 75 perces kezelésre van idő, akkor a 90 perces kezelés ára a kifizetendő. Ilyenkor már nincs lehetőség a változtatásra.

“Nem mondtam le időben, vagy nem mentem el a megbeszélt időpontra…”

Amennyiben nem tud eljönni megbeszélt időpontra, vagy az időpontot legalább a kezelést megelőző 24 órával előbb nem módosítja, akkor a kezelést ki kell fizetni, illetve a bérleti alkalmakból is levonásra kerül.